HiPP aedviljapüree
HiPP on enamat kui lihtsalt mahe:
HiPP Organic märk tähistab kõrgeima kvaliteedi garantiid ja ületab EL poolt kehtestatud nõuded mahekvaliteedile.
- Hoolikalt valitud koostisosadest koosnev mahedamaitseline köögiviljapüree
- Sobib beebidele, kes alustavad lisatoidu söömist.
- Gluteenivaba
- Ilma lisatud soola ja suhkruta
- Ilma lõhna- ja maitseaineteta
- Ilma säilitus- ja värvaineteta (vastavalt seadusele)
Netokaal/Maht | 125g |
---|---|
Soovituslik söömise aeg | Keskpäeval, Pärastlõunal, Söögikordade vahel |
Peamised koostisosad | Porgand, Herned, Kartul |
Lisateave | Vaata toote etiketti (PDF) |
Art.nr.: BL4013
Toitumisspetsialistid soovitavad toidusedelisse lisada köögivilja- ja lihatoite 4.–6. elukuust. Sama soovitus käib ka imikute kohta, kes on suurema allergiariskiga. Lisatoiduga hiljem alustamine ei anna mingeid eeliseid. Kahtluste korral on parim lahendus võtta ühendust lastearstiga ja küsida oma lapse arengu kohta. Järgmised märgid näitavad, millal minna üle lisatoidule.
- Laps suudab iseseisvalt pead püsti hoida.
- Laps suudab mõningase toega ise istuda.
- Laps huvitub teistest toitudest – lisatoidust – ja suudab lusikast süüa.
Väikelapse lisatoiduga harjutamine peaks olema nii lihtne kui võimalik. Kõige enim kasutatavad tooted esimeseks lusikatäieks on pärit meie HiPPi mahedate köögiviljade seast
Esimest korda lisatoiduga alustades pakkuge imikule enne lõunast piima andmist 3–4 lusikatäit köögiviljapüreed. Püree kogust võib suurendada iga päev olenevalt sellest, kui hästi laps harjub lusikast söömisega, kuidas talle uus maitse meeldib ja kui hästi ta köögivilju talub. See omakorda tähendab, et iga laps kohaneb lisatoidu söömisega omas tempos.
Pärast püreed andke imikule piimasegu või rinnapiima nagu tavaliselt, kuni tal saab kõht täis.
Soovitame purgist võtta üksnes nii suure portsu, kui teie imik suudab tõenäoliselt ära süüa. Soojendamiseks pange purk lihtsalt kuuma vette või mikrolaineahju. Vees soojendamiseks ajage vesi enne keema, eemaldage see pliidilt ja laske veel jahtuda. Veenduge, et vesi ei oleks kuumem kui 70 °C, sest sellel temperatuuril võib silt purgilt eemalduda ning purk muutub libedamaks ja seda on raskem käes hoida. Soojendamise ajal peaks purk olema vees umbes poolenisti ja selle sisu tuleb segada. Mikrolaineahjus soojendamiseks eemaldage kaas ja katke purgiava väikese portselantaldrikuga. Seejärel kuumutage purki 360 W juures umbes 60 sekundit (olenevalt seadmest). Kui purk on soe, segage selle sisu hoolikalt plastlusikaga ja kontrollige temperatuuri. Ärge ülejääke uuesti soojendage ja ärge andke neid oma lapsele.
Hügieenilistel kaalutlustel soovitame imikuid toita purgitoiduga kohe pärast soojendamist. Korra soojendatud toitu ärge enam hoiustage ega taassoojendage. Uuesti soojendatud purkides hakkavad bakterid väga kiiresti paljunema, mis viib toidu kiire riknemiseni. Eesmärk on vältida olukorda, et anname imikule kogemata riknenud toitu. Seetõttu soovitame panna imiku jaoks sobiva koguse eraldi anumasse, et seda soojendada. Soojendamata ülejääke võib külmikus hoida järgmise päevani või etiketile märgitud ajani.
Kui tootel on kirjeldus „ilma lisatud suhkruta“, tähendab see, et sinna pole lisatud koostisosi nagu kristallsuhkrut, fruktoosi ega siirupit. Kõik tootes sisalduvad suhkrud pärinevad vaid looduslikest toorainetest, mida tootes kasutatakse.
Kasutage plastlusikat – see on pehmem ega kahjustada purki. Et lusikas mahuks mugavalt pisikesse suhu, peaks see olema kitsa ja lameda kujuga. Tehke esimene katsetus siis, kui imik on rahulik ja lõõgastunud. Ärge oodake, kuni ta on väga näljane, sest selleks ajaks on tal täielikult kadunud soov katsetada. Lusikaga söömine on imiku jaoks midagi uut ja seda peab õppima. Seega läheb teil alguses tõenäoliselt veidi kannatust tarvis. Esimeste katsetuste jaoks soovitame kasutada peeneks püreestatud mahedamaitselisi köögivilju.
Vana hea päikese abi on siinjuures end õigustanud. Pange värskelt pestud riideese lihtsalt päikese kätte kuivama. Paari tunni möödudes on plekk peaaegu nähtamatuks pleekinud.
Teise võimalusena võite riietele panna paar tilka beebiõli ja seejärel pesta neid masinas nagu tavapäraselt. Plekid peaksid olema kadunud hiljemalt pärast teist pesukorda. Pehmele mööblile jäänud plekke on kõige parem eemaldada karboniseeritud veega. Valage plekile veidi vett, laske sel sisse imbuda ja seejärel kasutage vettimavat riiet, et vedelik kangast kätte saada. Vajadusel korrake. Ärge proovige eemaldada plekki hõõrumisega, sest see surub mustuse üksnes sügavamale kiudude vahele.
HiPPi mahekartulid kasvavad hästi parasvöötmes, ideaalis ilma pikkade kuiva- või vihmaperioodideta. Eriti hästi kasvab kartul heas seisukorras olevas kobestatud kivivabas pinnases. HiPPi mahekartulite kasvatamisel on määrava tähtsusega ka tasakaalustatud viljavaheldus. Meie mahetootjad järgivad rangelt viieaastast viljavaheldusplaani, et pinnas ja taimed püsiksid terved. Selleks, et tagada piisav kvaliteetse kartuli kogus, kasvatame seda Saksamaa, Austria, Poola, Tšehhi, Slovakkia ja Ungari eri piirkondades.
Meie maheporgandid kasvavad hästi parasvöötmes. Eriti jõudsalt kasvavad need heas seisukorras olevas kivivabas ja väikese liivasisaldusega mullas. Parimad tingimused porgandite kasvatamiseks oleme leidnud Kesk- ja Ida-Euroopas, täpsemalt Saksamaal, Austrias, Madalmaades, Ungaris, Tšehhis ja Poolas.
HiPPi maheherned eelistavad hea veemahutavusega saviliivast pinnast ning parasvöötme kliimat, kus temperatuur jääb 15 ja 20 °C vahele. Seepärast kasvatatakse neid Saksamaal, Madalmaades, Austrias ja Ungaris. Koristusaeg sõltub maheherne kauna kõvadusest, mida kontrollitakse pidevalt. Kui soovitud kõvadus on saavutatud, koristatakse herned mõne tunni jooksul. Värskeid herneid ei ole võimalik väga pikalt säilitada, seega viiakse need otse töötlemiskohta, mis peab asuma 30 km raadiuses. Nii tagame herneste kvaliteedi ja värskuse.