Miks on mahemandliõli sellise kõrge kvaliteediga?
Mandliõli peetakse üheks kõige väärtuslikum ja kõige kallimaks nahahooldusõliks.
Õlisisaldus mandlis on vahemikus 50 ja 55%. Mandli õli on helekollane, üsna õhuke ja talle on iseloomulik mahe lõhn ning maitse. Tänu sellisele koostisele kuulub mandliõli kõige väärtuslikumate nahahooldusõlide hulka ning tal on väga toitvad omadused: mandliõli on rikas nahasõbralike mono-ja polüküllastumata rasvhapete poolest (> 90%), mis toidavad ja kaitsevad nahka eriti hästi. Samuti on mandliõlis kõrge oleiinhappe sisaldus (~ 70%). Sellele järgneb linoleenhape (> 20%). Väga positiivset mõju naha kuivusele avaldab ka γ-linoleenhape osatähtsus mandliõlis. Mandliõli sisaldab ka looduslikku E-vitamiini (tokoferool), mis on antioksüdatiivse toimega ja kaitseb nahka välismõjude eest.
Kuidas mahemandliõli saadakse?
Mahemandliõli valmistatakse küpsetest mandlitest, mis on saadud kontrollitud mahetootmisest. Tooraine saadakse augustis toimuva saagikoristuse käigus Hispaaniast ning transporditakse Saksamaale.
Valitakse välja vaid kõige kõrgema kvaliteediga mandlid. Mandlid külmpressitakse ja filtreeritakse.Ebasoovitavad valgulised elemendid filtreertakse välja. Just see puhastusprotsess garanteerib toote kvaliteedi ning ohutuse.
Miks on mahemandliõli hea lapse naha hoolduseks?
Mahemandliõli on kasutatud kosmeetikatööstuses juba sajandeid.
Oma koostise tõttu on mandliõli üks kvaliteetsemaid nahahoolduses kasutatavaid õlisid. See sisaldab rikkalikult küllastumata rasvhappeid, mis toidavad ja kaitsevad nahka väga tõhusalt. Mahemandliõli ei ärrita tundlikku ja kuiva nahka, mistõttu sobib see suurepäraselt imiku nahahoolduseks.
Kuidas kasvatatakse mandelid ja kust puud pärinevad?
Looduslikult kasvav mandlipuu on väga vana ja levinud taim, mida leidub vahemereäärsetes maades. Mandlid õli valmistamiseks mida kasutab HIPP pärinevad Hispaaniast. Mandlipuud kasvavad Hispaania Vahemere rannikul, "Costa Blanca" Alicante piirkonnas, kus kliima nende kasvuks on ideaalne. Mandlipuud on mahedalt kasvatatud (vastavalt ELi mahepõllumajanduse määrusele 834/2007 / EL).